Poortugaal - Nieuwerkerk

Plaats hier je foto's waar je graag gerichte kritieken en op- of aanmerkingen op wilt krijgen

ModeratorsCOLON Expositie Commissie, Global Moderators

Forumregels
In dit (sub)forum gelden aanvullende huisregels over het plaatsen en bespreken van foto's.
BUTTON_POST_REPLY
Priscilla
Shooter
Shooter
BerichtenCOLON 6
GeregistreerdCOLON 20 Apr 2010 15:13

Ik heb gisteren met m'n Canon 50D en een Canon EF 70-200 1:4 L USM lens 90 minuten langs de lijn gezeten. Ik hanteerde: 1/1000, iso250, dit alles in de TV-stand. De weersomstandigheden waren: waterig zonnetje die soms ook weer verdween. Ik heb RAW-bestanden in bijgeleverde software in JPG omgezet en daarna de foto's gecropt in Paint Shop Pro en in hetzelfde programma op 900 pixels breed gezet. Verder niks aan gedaan. Benieuwd naar jullie mening.

1
[img]http://old.eosdigitaal.nl/forum/album_p ... _id=162415[/img]

2
[img]http://old.eosdigitaal.nl/forum/album_p ... _id=162416[/img]

3
[img]http://old.eosdigitaal.nl/forum/album_p ... _id=162417[/img]

4
[img]http://old.eosdigitaal.nl/forum/album_p ... _id=162418[/img]

5
[img]http://old.eosdigitaal.nl/forum/album_p ... _id=162419[/img]

6
[img]http://old.eosdigitaal.nl/forum/album_p ... _id=162420[/img]
Gebruikers-avatar
Emielepiel
Canon shooter pro
Canon shooter pro
BerichtenCOLON 1522
GeregistreerdCOLON 17 Mei 2007 10:19
WoonplaatsCOLON Knoal
CONTACTCOLON

Priscilla,

Voor de eerste keer heb je het aardig gedaan. Ik wil je toch wat tips meegeven voor de volgende keer. Ik zal de foto's per stuk even behandelen.

1# Ik ben van mening dat je deze foto iets meer zal moeten croppen. Alles rechts van de speler met de bal is niet interessant en deze personen nemen geen deel aan het spel.

2# Geen bal, en dit is toch bijna altijd een must bij voetbal. Zeker een speler/keeper die een bal weg trapt.

3# Prima foto :D Mooie actieplaat waar emotie goed tot zijn recht komt. Hij staat wel een tikkeltje scheef. Zou iets meer tegen de klok in gedraaid moeten worden. Kijk maar eens naar de staanders van de tribune.

4# Ook een prima foto. Deze is misschien het mooist om vierkant te croppen. De scheids en de speler ernaast nemen geen (direct) deel aan het spel. Deze staat ook een klein beetje scheef. Maar dan net de andere kant op als de vorige.

5# Bij zo'n juich foto is het idd niet nodig dat er een bal op staat. Deze had ik ook vierkant gecropt. De spelers uiterst links en rechts zal ik eraf halen. Waarschijnlijk niets aan te doen, maar er zit wel heel weinig gras onder de voeten van de juichende speler.

6# Had ik een staande foto van gemaakt. Speler met nummer 4 had ik eraf gecropt. Nog wel even rechtzetten :wink:

Al met al een paar kleine opmerkingen over het croppen en de horizon op een verder keurige serie. Zeker voor de eerste keer. Misschien een tip om eens een stukje voetbalgebrabbel te lezen. Hier staan wat do's en dont's.
Wie weet heb je hier wat aan.

Succes,

Emiel
[size=75]Ik ben liever eerlijk en zeg de waarheid dan dat ik niet de waarheid spreek en lieg.......[/size]

[url=http://www.frozenimage.nl]FrozenImage[/url]
Priscilla
Shooter
Shooter
BerichtenCOLON 6
GeregistreerdCOLON 20 Apr 2010 15:13

Hoi Emielepiel. Bedankt voor je reactie.

In de meeste gevallen denk ik dat je punten van kritiek terecht zijn. (Bij foto 5 vind ik de balende houding van die speler rechts eigenlijk te mooi om weg te laten). Die juichende speler met te weinig gras onder zijn voeten was inderdaad geen bewuste keuze. Gewoon niet helemaal goed geschoten zeg maar. Ik was al blij om te zien dat z'n voet er uberhaupt nog op stond. Die scheefstaande foto's heb ik blijkbaar geen scherp oog voor, ik zal daar meer op moeten letten. Waar moet je je op richten in zo'n geval? Want op foto 3 staat de dakrand wel zo goed als horizontaal. Je moet dus ten alle tijde de belangrijkste rand van het veld als richtpunt nemen?

Persoonlijk vind ik de meeste foto's te donker. Valt dat nog op te lossen aan de instellingen? Daar blijf ik toch problemen mee houden.
BUTTON_POST_REPLY

Terug naar