Dank voor jullie commentaar.
De volgorde van de foto's is bewust zo neergezet, en zijn in lijn met de verlopen ontwikkelingen omtrent een betere ondergrond/ achtergrond te krijgen.
Ik fotografeer zo veel mogelijk in de keuken op het aanrecht. (deze locatie bevind zich aan de zonzijde (mits aanwezig) van het huis.
Een bewolkte dag (en helemaal in deze tijd van het jaar), maakt de belichting al ontzettend lastig om (voor mijn doen) "goede foto's' te kunnen maken.
Omdat het aanrecht, en de omringende tegels niet mooi zijn om op de foto te hebben, heb ik uiteindelijk een vrij grote plaat gemaakt van een aantal planken, en deze een bruine kleur gegeven om als ondergrond te dienen. (ik ben het er ook mee eens dat deze te donker is, en had gehoopt dat dit na opdrogen mee zou vallen.....helaas)
Ik heb er wel eens aan zitten denken om iets voor de tegels te zetten, maar het valt niet mee om daar iets op te vinden. (geprobeerd met plankjes, maar dat wordt 'm niet)
het mooiste is een natuurlijke omgeving.
Het perspectief is dan ook een bewuste keuze, en hierdoor heb ik geen last van de tegelwand op de achtergrond (zoals in foto #1)
Foto#2 is destijds idd krap gekaderd, en ook dit is gedaan om zo min mogelijk aanrechtblad te zien.
Ook ben ik altijd wel op zoek naar dingen die ik als attribuut kan gebruiken (o.a. in kookwinkels e.d.)
Zo vond ik foto #6 wel geslaagd met de eidooiers, om de pasta, en de rasp te gebruiken.
Helaas kwam de pasta in het gerecht niet echt mooi over op de foto, dus vandaar dat ik een zoektocht was gestart naar echt goede zwarte pasta, en heb uiteindelijk de sessie overnieuw gedaan.
#8 (dit was de originele foto)
In principe wil ik meerdere ondergronden maken (lees kleuren, en structuren), zodat ik daarmee kan variëren afhankelijk van het product.
Het liefst maak ik ook foto's met de bbq als ondergrond, en dat doe ik zeker tijdens het proces van het maken van het product.
De bovenstaande foto's zijn dan ook die foto's die of als kop bovenaan het recept komen te staan, of juist onderin, om te laten zien wat er uiteindelijk van het product is geworden.
#9 (Picanha tijdens de bereiding)
Tevens heb ik 2 daglichtlampen op een standaard, om in de winter op zolder (of over de keukentafel) foto's te kunnen maken, echter zit er een wereld van verschil in, om hier mooie foto's mee te kunnen maken (lees andere schaduw, lichtkleur e.d.). (mij nog niet gelukt iig)
Al met al heel wat werk, los van het recept maken, vooronderzoek (verdiepen in recepturen, benodigdheden en toe te passen technieken), foto's nabewerken, en blog item maken.
Maar wel ontzettend leuk om te doen, en uiteindelijk om anderen te inspireren, en te laten zien dat er meer is, dan alleen dat speklapje, of sateetje.
Mac