Licentie PhotoShop loopt af

Alles over computers, websites en software voor camera en PC.

ModeratorCOLON Global Moderators

Forumregels
In dit (sub)forum gelden aanvullende huisregels.
BUTTON_POST_REPLY
Gebruikers-avatar
XXXL
Memoriam
Memoriam
BerichtenCOLON 1391
GeregistreerdCOLON 17 Okt 2009 16:23
WoonplaatsCOLON Doeternietoe

Het risico van je baan kwijtraken...... is ook je PS licentie kwijtraken. Ik heb PS via een Surfspot licentie van het werk van mijn vrouw. Wel, voormalig werk want zij is nu "in between jobs". Kennelijk heeft Adobe dit ook in de smiezen, want ik kreeg gisteren de mededeling dat mijn licentie verlopen is. PS draait nu op een testlicentie, maar dat zal binnenkort ook wel verlopen zijn. :|

OP zoek naar wijsheid dus. Huren via CC vind ik geen optie. Ik moet dan Lightroom erbij huren en juist dat heb ik pas gekocht. Twee maal betalen voor hetzelfde product, dat ga ik niet doen.

Maar waarvoor gebruik ik PS eigenlijk nog? Spot repair (veel beter dan in LR), "ongewenste zaken" verwijderen, panorama's aan elkaar stitchen en af en toe een HDR poging wagen. Verder doe ik (bijna) alles in LR. Huren van PS en LR kost bijna € 150,- per jaar, dus dat haal ik er niet uit al je bedenkt dat ik waarschijnlijk slechts een fractie van de mogelijkheden van PS gebruik. En ik kan altijd nog terugvallen op de Elements versie die ik legaal gekocht heb. Versie 8, maar het werkt nog steeds.

Als ik die € 150,- per jaar nu eens in gespecialiseerde pakketten zou stoppen? (ook met dank aan de tips van Frank Doorhof destijds tijdens het EOS dagje uit)
Het OnOne pakket biedt zo te zien al veel van wat ik zoek, DxO moet ik mij in verdiepen (zag net het artikel van Frank hier op het forum), en het NIK pakket heeft ook al mijn warme belangstelling. Tijd om de testversies te downloaden dus!
- HDR zit ook in de NIK collection, maar ik weet niet hoe goed dit werkt. uit de PS versie heb ik nog nooit iets fraais voor elkaar gekregen
- Panorama's maken kan ook in Elements of anders via PhotoStitcher.
- Ik wil nog wel Globepanorama's gaan uitproberen en ik weet niet of dat met Elements kan. Maar daar zal vast ook een freeware programma voor bestaan.
- En verder bestaan er nog diverse "free Photoshop killers", ook de moeite waard om uit te proberen.

Alternatieven genoeg. Maar de schier oneindige kennis die op dit forum aanwezig is heeft vast nog meer tips. Wie weet nog meer mogelijkheden?
Groet,
Gerard

You only live twice!

Flickr
@BigfootGerard
Apple
Canon shooter pro
Canon shooter pro
BerichtenCOLON 1143
GeregistreerdCOLON 02 Okt 2010 16:09
CONTACTCOLON

Zelf ben ik erg content met de Creative Cloud van Adobe. LR 5 en Photoshop CC. En voor die prijs mag ik niet klagen. De NIK software heb ik wel, maar gebruik ik niet zo heel erg veel. Standaard start ik in LR en soms PS CC. Bijvoorbeeld blending.
* Wagner-fotografie - Workshops fotografie -_- april 2016 & 2017 Reisfotografie @ Bali & Jakarta Indonesië
.
Gebruikers-avatar
Rijk
Canon shooter pro+
Canon shooter pro+
BerichtenCOLON 3205
GeregistreerdCOLON 22 Jul 2007 22:10
WoonplaatsCOLON Vleuten
CONTACTCOLON

Lastig zeker als je LR net hebt aangeschaft. Ik ben ook over op de CC van Adobe met LR en PS. Ik vind het wel prettig om zo verzekerd te zijn van altijd de laatste updates en ondersteuning. Zeker met een steeds groter wordende collectie foto's is dit een prettig idee. Het blijft zeker wel geld die € 150,00 Euro maar ik had dat er wel voor over om zorgeloos deze software te kunnen gebruiken.

Ik heb wel een aantal trails van de genoemde plugins geprobeerd maar vond dit voor mijn fotografie niet de moeite waar om dit aan te schaffen.

Lastige en heel persoonlijke keuze.

Groet,

Richard
één plaatje zegt meer dan duizend woorden
kijk ook eens op flickr
Anoniem 4

Je bent niet de enige. Misschien zo oplossen?

45728

BUTTON_POST_REPLY

Terug naar